Veelgestelde vragen

Klik op het ‘plusje’ om het antwoord te lezen

Ja, bekijk een voorbeeld van een ingevuld Autismepaspoort inclusief de bijbehorende bijlagen voor een kind, jongere of volwassene.

De kosten voor het Autismepaspoort zijn € 89,- (inclusief btw), deze prijs staat gelijk aan één uur hulpverlening in de GGZ. Na aanschaf krijg je één jaar lang toegang tot de digitale omgeving van het Autismepaspoort, waarin je de bijbehorende vragenlijst ongelimiteerd kunt invullen, aanpassen en delen. Hierna betaal je per jaar € 15,- (excl. btw) om de toegang tot het Autismepaspoort te verlengen.

Bij aanschaf van meerdere Autismepaspoorten profiteer je van een staffelkorting. Ben je lid van de NVA? Dan ontvang je € 20,- korting op de aanschaf van het Autismepaspoort. Deze korting geldt enkel op de eenmalige aanschaf van het Autismepaspoort en is niet geldig op de jaarlijkse verlenging van € 15,- (excl. btw).

De couponcode die je gebruikt als je NVA lid bent (houd je lidmaatschapsnummer bij de hand) is : ap-nva-0399

Ja, bij het ontwikkelen van de online omgeving voor het Autismepaspoort was het waarborgen van de veiligheid onze prioriteit. Bij het verwerken van jouw informatie wordt altijd voldaan aan de norm van de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Het Autismepaspoort is dus ‘AVG-proof’. Lees hier meer over de veiligheid van het Autismepaspoort.

Nee, wij verstrekken geen data aan derden. Tenzij je zelf hebt aangegeven dat derden toegang hebben tot je gegevens, omdat je bijvoorbeeld inhoudelijke hulp nodig hebt. Lees hier meer over de veiligheid van het Autismepaspoort.

Nee, de houder van het Autismepaspoort is de enige die bij de gegevens kan. In je profiel kun je wel aangeven dat wij toegang krijgen tot je Autismepaspoort, om bijvoorbeeld hulp te verlenen bij het invullen. Dit vinkje staat standaard uit, je bepaalt dus zelf of je deze optie aanzet. Verder kun je ervoor kiezen om het pdf-bestand van het ingevulde Autismepaspoort te mailen naar derden. Wij adviseren om het Autismepaspoort alleen te verstrekken aan mensen die je vertrouwt. Lees hier meer over de veiligheid van het Autismepaspoort.

Nee, het uploaden van een pasfoto is niet verplicht. Het is wel aan te raden om een pasfoto toe te voegen aan het Autismepaspoort. Zo geef je letterlijk ‘een gezicht’ aan het document. Dat maakt het een stuk persoonlijker.

Gemiddeld duurt het invullen van het Autismepaspoort ongeveer één uur. Als het document compleet is, kunnen de antwoorden later altijd nog worden aangepast of aangevuld. Zo blijft de informatie up-to-date.

Ja, dit kan door gebruik te maken van ‘gastentoegang’. De houder van het Autismepaspoort kan zelf de gastentoegang aan- en uitzetten in zijn/haar profiel. Wij raden aan om het Autismepaspoort samen met alle betrokkenen in te vullen. Zo wordt er een compleet beeld van iemand zijn of haar autisme gecreëerd.

Klik hier voor meer informatie over de gastentoegang

Ja, dat kan. De accounthouder is dan eigenaar van alle aangeschafte Autismepaspoorten. Stel, je hebt drie personen in één gezin die het Autismepaspoort willen aanschaffen. Dan kun je deze vanuit één account beheren. Als je liever drie losse accounts wilt voor de paspoorten, kan dit uiteraard ook. Voor scholen en organisaties hebben wij een zakelijk account, vanuit waar alle aangeschafte Autismepaspoorten toegankelijk zijn.

De Autipas is een pasje dat wordt uitgegeven door de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Het heeft als doel om snel aan bijvoorbeeld een politieagent of een douanier te laten zien dat er een diagnose ‘autisme’ is. Op de achterkant van de Autipas kan worden aangevinkt met welke individuele zaken rekening gehouden moet worden, wanneer er sprake is van een situatie die zorgt voor spanning. Denk hierbij aan ‘kan over-reageren of ‘houdt niet van fysiek contact’.

Het Autismepaspoort kan worden ingezet als meer inzicht nodig is in alle onderdelen van iemand zijn of haar autisme. Het Autismepaspoort kan daarmee worden gebruikt voor het (preventief) bieden van passende ondersteuning. Bijvoorbeeld bij een tandartsbezoek, ziekenhuisopname, onderwijs, werk of hulpverlening.

Ja, veel onderdelen van het Autismepaspoort gaan niet alleen over autisme maar over gedrag in het algemeen. Bijvoorbeeld communicatie, emotionele ontwikkeling of inzicht in welke factoren zorgen voor (ont)spanning. Als de diagnose ‘autisme’ niet wordt aangevinkt, dan verschijnt er ‘Leerlingpaspoort’ boven het document. Zo kan ook voor leerlingen die (nog) geen, of een andere, diagnose hebben, het Leerlingpaspoort worden gebruikt.

Ja, sommige onderdelen uit het Autismepaspoort kunnen los worden aangeschaft. Het zintuiglijk profiel en de vaardighedenlijst (voor primair en voortgezet onderwijs) zijn als losse producten verkrijgbaar. Beide lijsten zijn ook makkelijk in te vullen voor kinderen en leerlingen zonder autisme.

De losse producten zijn handig voor scholen en ouders die al een vrij compleet beeld hebben van de leerling of het kind, maar het toch prettig vinden om preciezer in beeld te brengen welke zintuiglijke gevoeligheden er spelen of bij welke vaardigheden meer ondersteuning nodig is. Er zijn scholen die bijvoorbeeld voor al hun brugklasleerlingen standaard een vaardighedenlijst invullen. Zo is er meteen een duidelijk beeld van waar nog ontwikkelingspunten liggen.

Spectrumvisie, de ontwikkelaar van het Autismepaspoort, biedt een brede reeks aan materialen, opleidingen en trainingen rondom autisme aan. Je leest hier meer over ons.

Oṗ dit moment bieden wij alleen betaling aan via iDeal of Bancontact (België). Voor zakelijke accounts hebben we andere mogelijkheden. Klik hier voor contact.

Geen antwoord gevonden op je vraag?

Vul het contactformulier in of stuur een mail naar mail@autismepaspoort.nl. Wij zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.